5.12.2016

5. JOULUASETELMA

5.12
Tämän päivän luukussa mietitään - mikä on kaunista ja kuka siitä päättää.

Ajattelen, että se koti tai mökki on kaunis, joka on asujansa näköinen. Ajattelen sillä tavalla myös omasta mökistäni - paikka jota rakastetaan rakentaa itse itsensä. Silloin ei juurikaan tarvitse puntaroida sopiiko jokin esine tai asia vai ei - palaset vain loksahtelevat kohdilleen. Sen tietää, kun se kolahtaa. Niin kuin elämässä yleensäkin.

Kuka päättää mikä on kaunista. Sitä ei päätä ihminen itse, sen päättää paikka. Jokin esine tai asia saattaa seilata laatikon perältä toiseen pitemmänkin aikaa - kunnes oikea paikka löytyy. Samaa voi verrata pukeutumiseen - jokin vaate tuntuu korostavan kantajansa persoonaa, kun taas toisen päällä sama vaate ei vain tunnu oikealta. 

Me olemme sellaiseksi luotu, että helposti saatamme ajatella onko jokin asia oikein tai kaunis vertaamalla omaa mielipidettä toisten ihmisten makumieltymyksiin. Eihän siinä oikeastaan mitään järkeä ole, koska loppujen lopuksi vasta paikka näyttää onko se esineelle tai asialle sopiva. Siksi ajattelen, että rumaa tai huonoa ei ole olemassakaan - kaikki riippuu siitä missä tuo asia sijaitsee. Kauniin päättää paikka.

Tämän viidennen päivän luukussa jouluasetelma, jossa ei ole mitään erityistä. Muutama kirpputoriaarre ja joulukukka. Se on minulle erityinen, koska se on juuri tuossa. Se on paikkansa löytänyt. Tämän luukun kehotuksena tämä - tee jouluasetelma, joka on juuri paikkansa näköinen. Valitse siihen vain ne asiat, jotka tuntuvat istuvan paikalleen kuin itsestään - vaikka ne aluksi tuntuisivat aivan vierailta yhdessä. Älä mieti tämän joulun trendejä tai toisten ihmisten mielipiteitä - huomaat luoneesi asetelman, joka herättää tunteita joka kerta sen nähdessäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti